Horizon speelt Petticoat

Horizon geeft glanslaag aan Petticoat

Het hele weekend wordt het Theater de Vest in Alkmaar overgenomen door vetkuiven, polkadots en ‘een wicht uit Winschoten’. Theatergroep Horizon staat drie dagen volgeboekt met hun voorstelling ‘Petticoat’.

Petticoat is een Nederlandse musical over de ietwat naïeve Patricia Jagersma uit Groningen. Zij droomt ervan om de Nederlandse Doris Day te worden. Patricia, of Pattie Hunt, zoals ze zichzelf noemt, laat het niet bij dromen en trekt de stoute schoenen aan. Ze vertrekt naar Amsterdam om haar droom na te jagen. Daar wordt ze al snel vrienden met Rogier van Rooden. Hij leert haar de charmante, bruisende stad kennen. De roem lonkt, maar het succes heeft ook een keerzijde…
Pattie ontdekt met vallen en opstaan hoe ze uiteindelijk de ’tegenwinden’ kan trotseren en het eindigt in een happy end.

Theatergroep Horizon wist voor hun laatste (eigen geschreven) voorstelling Dikkie de Kid een Amateur Musical Award in de wacht te slepen. De momenteel 30 leden tellende groep varieert in leeftijd van 18 tot 78.

Hoewel de rol van Patty (Lotte van Zelst) een belangrijk deel van het verhaal invult, heeft het AT bestaande uit Ingrid Kluft (regie), Babbe van Kraaij (choreografie), Arno Hillege en Hubert-Jan Horrock (muziek) er voor gezorgd dat elk lid zijn eigen shine-moment heeft. We zien de toch wat verknipte vermogende familie van Rooden met de broers Willem (Jan van Zelst) en Rogier (Mathijs Hekman) en moeders (Nathalie Groot) die vooral druk is met de schijn op te houden, met als tegenpool vader Jagersma (Marco Smidt), weduwnaar en alleenstaande vader die knokt en halsstarrig vasthoudt aan het in stand willen houden van het communisme maar daar weinig medestanders meer in vindt.

De chemie tussen Lotte en Marco is zeer aandoenlijk en het moment dat ze elkaar weer vinden in het gezamenlijke verdriet is oprecht tranen trekkend.
De komische noot komt van ‘Country Wilma’ (Joska Noortman), die als ras Amsterdamse volkszangeres een heerlijk overdreven personage erg vermakelijk neerzet.
Maar bij het nummer Hollywood mag elk lid de spotlight in. Prachtige kostuums in een mooi decor maakt het een Broadwaywaardige setting.
Wat heerlijk dat de voorstelling ook begeleid wordt door een 8-koppige band en om maar een reactie uit het publiek te herhalen: ‘ze doen niet onder aan de versie van die van 10 jaar geleden’.

Een mooi en terecht compliment waar wij ons geheel bij aansluiten. En na dit enorme succesweekend zetten de leden van Theatergroep Horizon hun tanden in de productie voor volgend jaar: ‘A man of no importance’.

Verslag en foto’s: Mariska Steenbergen – musicalsites.nl. Bekijk alle foto’s op de site van musicalsites.nl