fbpx

Maak kennis met onze vier hoofdrolspelers

De voorstellingen komen steeds dichter bij. We vroegen onze vier hoofrolspelers het hemd van het lijf.

Wie speel je?
Anouk: Dorothy.
Lotte: ik mag de Vogelverschrikker spelen dit jaar.
Jan: ik speel de Blikkenman.
Jeroen: de Leeuw!

Welk stukje van jezelf neem je mee in je rol?
Anouk: ik probeer eigen levenslessen mee te nemen in mijn rol. Zelf ben ik al een stukje ouder dus die inzichten wil ik Dorothy gedurende het stuk meegeven. Verder de onvoorwaardelijke liefde in vriendschap, een open blik op de wereld en trouw blijven aan wie je bent.
Lotte: ik heb het gevoel dat ik mezelf 10 keer uitvergroot moet neerzetten. De gekke en uitbundige kant van mij dan.
Jan: de serieuze aspecten in mijn rol zijn stukjes van mijzelf. 
Jeroen: in sommige situaties ben ik ook wel eens bang of een beetje laf dus dat kan ik heerlijk uitvergroten in deze rol. 

Wat is het leukste aan je rol?
Anouk: wat ik heel leuk vind is de persoonlijke transformatie van een speelse jonge meid die geen zin heeft in volwassen worden naar iemand die zich toch over bepaalde dingen heen moet zetten om thuis te kunnen komen. Daarnaast is het super tof dat ik lekker veel mag dansen en er zitten een paar prachtige nummers in die ik mag zingen.
Lotte: ik heb meerdere dingen die ik leuk vind aan de rol. Allereerst ben ik erg blij met de andere drie om mij heen. Ik heb het gevoel dat wij elkaar goed aanvullen en daardoor het stuk een eigen draai kunnen geven. Ook hebben we veel lol, dus dat is top. Daarnaast vind ik het tof dat ik de eeuwige enthousiasteling mag spelen. Niet alles hoeft perfect, want de vogelverschrikker is niet perfect. Dus ik huppel het liefst tussen alle dansen door. 
Jan: de dynamiek met de andere drie maakt het heel leuk om deze rol te spelen.
Jeroen: het leukste aan mijn rol vind ik de interactie met de anderen en de lol die daarbij komt. En de scène in het papaverveld is stiekem ook wel mijn favoriet.

Wat is het meest uitdagende aan je rol?
Anouk: de speelse kant in mezelf opzoeken. Dorothy is stuk jonger dan dat ik ben dus het is elke keer weer een uitdaging om dat te zoeken in mezelf. Ook de liedjes zijn een enorme uitdaging. Ze moeten staan als een huis en zijn niet de makkelijkste. Heel tof om daar mijn tanden in te mogen zetten.
Lotte: het vele dansen en zingen tegelijkertijd. Het nummer van de vogelverschrikker is best fanatiek. Terwijl ik zing, leer ik lopen,  word ik omhoog gehesen en val ik een paar keer en dat kost best veel energie. Ondertussen zijn er wat pittige noten die ik moet raken, dus dat vind ik erg spannend. Ik ben thuis al aan het oefenen op de loopband, misschien dat dat helpt.
Jan: de grootste uitdaging is niet in de lach te schieten en in je rol blijven het gehele stuk.
Jeroen: het meest uitdagende is anderen niet in de weg zitten met mijn mega mooie maar ook mega grote pruik!

Wat vind je van je pruik en je kostuum?
Anouk: wat ik kan zeggen is dat het niet het stereotype Dorothy kostuum word. Het word stoerder en minder meisje-meisje. In het begin moest ik daar even wennen maar ik denk dat het zeker een toegevoegde waarde is voor de rol zoals ik hem neer ga zetten.
Lotte: het gave aan mijn kostuum is, dat ik deze samen met mijn moeder heb gemaakt. Het leuke is dat er allemaal lapjes stof in zitten van kledingstukken van andere leden. Ik draag als het ware een deel van Horizon met me mee. Alleen is het erg onhandig dat ik onder het stro zit. Ooit een vogelverschrikker met hooikoorts gezien? Moet je naar de Vest komen, misschien zie je er toevallig één. 
Jan: m’n kostuum is vooralsnog erg stijf en strak, wat natuurlijk wel past bij een blikkenman, maar hopelijk wordt het wat soepeler!
Jeroen: ik heb een hele mooie jas en mijn pruik is mega mooi, maar ook mega groot!

Wil je onze vier hoofdrolspelers komen bewonderen? Klik dan op de button hieronder om naar onze kaartverkoop pagina te gaan!

Kijk hoe wij het doen: groen!

2024 is het jaar waarin wij The Wiz mogen spelen. We zijn dit jaar goed gestart. De eerste zondagrepetities zijn zelfs al weer geweest. Naast het spelen zorgt ieder lid voor de nodige dingen achter de schermen. Na het bedenken van alle plannen zijn we nu ook allemaal vol in actie om deze tot uitvoering te brengen. We nemen jullie graag mee voor een kijkje achter de schermen bij de commissies.

Kleding

In januari presenteerde de kledingcommissie alle moodboards voor de verschillende rollen en scènes. Onze opslag lijkt inmiddels een ware kledingwinkel. Dit jaar heeft de kledingcommissie een extra uitdaging want we gaan werken met foam pruiken. Maandag 19 maart  was er dan ook geen normale repetitie maar werd er druk geknutseld aan de pruiken. Ieder maakt er zo zijn eigen creatie van. Op de foto bovenaan dit bericht zien jullie al een klein voorproefje van de burgers van Smaragdstad.

Decor

Ook het decorizon team is druk bezig. Er is al een heel plan op de computer uitgewerkt inclusief decorwissels en ook het bouwen is begonnen. Er wordt gezaagd en getimmerd naar hartenlust en de eerste resultaten worden al langzaam zichtbaar. We kunnen natuurlijk nog niet te veel verklappen. Dat moeten jullie zelf maar komen bekijken!

Magische feestdagen

Het is alweer zo ver, het einde van 2023. Een prachtig jaar waarbij wij hebben mogen schitteren in A Man of No Importance en ook de repetities zijn gestart voor The Wiz. Namens alle Horizonners willen wij jullie bedanken voor jullie steun. Bedankt voor het lezen van de Horizontaal, het volgen op social media en natuurlijk het komen naar de voorstellingen. Wij wensen iedereen magische feestdagen en een sprankelend 2024!

Ontmoet onze nieuwe choreografe

Mijn naam is Nynke Mostert, ik ben 19 jaar oud en woon in Egmond aan den Hoef. Sinds oktober ben ik choreograaf van Theatergroep Horizon. Dansen is vanaf mijn 7e al mijn passie. Na zes jaar dansen ben ik gevraagd les te gaan geven op de dansschool waar ik op dat moment zelf danste, o.a. aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar. Dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. En dit jaar kwam de kans voorbij om Theatergroep Horizon te mogen begeleiden bij de musical The Wiz die in juni 2024 uitgevoerd zal worden. Het is een fantastische musical met heerlijke muziek en waar we op dansgebied voor een mooie uitdaging staan.

Naast dansen zit ik ook nog op school. Ik doe de opleiding pedagogisch medewerker, waarvoor ik dit jaar hoop af te studeren.

Ik heb er hartstikke veel zin in om deze uitdaging aan te gaan met deze leuke groep en weet zeker dat we iets moois gaan neerzetten dit jaar. 

Rolverdeling The Wiz

De rolverdeling is bekend! Wat waren de audities spannend. Het AT en de andere leden waren overspoeld met talent. Uit al dit talent is de volgende rolverdeling gekomen en wij wensen ze alvast heel veel toitoi met de komende repetitieperiode.

Dorothy: Anouk Geertsma
Vogelverschrikker: Lotte van Zelst
Blikkenman: Jan van Zelst
Leeuw: Jeroen Blank
Wiz: Matthijs Hekman
Acadabra: Jozefien Stam
Glinda: Joëlle Boesveld
Sadista: Dana Vermeulen
Tante Em: Helga Dol

Première A Man of No Importance

Goedemorgen lieve vrienden!

Na een jaar van toegewijde repetities is het moment daar: de langverwachte première van A Man of No Importance! Gisteren hebben we de laatste hand gelegd aan het stuk tijdens de generale repetitie, zodat alles tot in de puntjes perfect is. Vanavond staan we te popelen om te schitteren op het toneel. We kunnen nauwelijks wachten en hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben als wij! Tot vanavond!

Hebben jullie nog geen kaarten weten te bemachtigen? Ga snel naar www.theatergroepshorizon.nl en reserveer ze voordat het te laat is!

De puntjes op de i

Het is bijna zo ver. Nog 2 weken en dan staan we in TAQA Theater De Vest! De afgelopen weken hebben we veel doorlopen gedaan om alle puntjes op de i te zetten. Bijna alle kleding was er en er werden rekwisieten toegevoegd. Er ontbrak echter nog 1 ding… de band. Afgelopen zondag was het zo ver: de sitzprobe en daarna een volledige doorloop. 

Bij een sitzprobe zing je voor het eerst alle liedjes met de band. Na al een klein voorproefje te hebben gehad van een repetitie met de solisten was het afgelopen zondag dan zo ver. We gingen met z’n allen zingen. De band zit bij onze voorstelling op het toneel. Ze zijn echt deel van het stuk. Voor hen en voor ons was het dus heel fijn om alles met elkaar door te lopen. De muziek was al mooi met de bandopname of alleen het pianospel van Hubert-Jan. Nu met band klinkt het helemaal prachtig!

Na de sitzprobe was het tijd voor de doorloop. Alle prachtige kleding werd weer aangetrokken. De rekwisieten werden uitgedeeld en we konden zelfs met wat decor, zoals stoelen, oefenen. Stiekem zat er misschien toch al wat spanning in want de voorstellingen komen nu wel erg dichtbij. Na afloop was iedereen moe maar voldaan. Musicalsites was ook aanwezig en heeft een prachtig stuk geschreven. We kunnen niet wachten om op het toneel te staan op 8, 9 en 10 juni!

Achter de Horizon(ner)

In het stuk is Alfie de regisseur van de St. Imelda spelers. Een toneelgezelschap dat repeteert in de kerk. Zo doen onder andere slager Carney, oud-gymleraar Rasher Flynn, voormalig kroegbaas Baldy maar ook Mrs. Curtin, moeder van 9 kinderen, mee. Kortom, een gezelschap waarbij iedereen eigenlijk een ander beroep heeft (gehad) maar allen met een passie voor toneel.

Bij Horizon werkt het eigenlijk ook zo. We spelen bij Horizon vanwege onze passie voor musical en theater maar we hebben ook allemaal ons werk of doen een opleiding. Nieuwsgierig naar wat we doen in ons dagelijks leven? Speciaal voor jullie hebben we een korte enquete gehouden om te zien wat voor beroepen er schuil gaan achter de Horizonners. Zo hebben we veel mensen die in het onderwijs werken, maar ook een muziektherapeut, een belastingadviseur, een stewardess, mensen in  de medische wereld, mensen uit de marketing- en social advertisinghoek en nog veel meer.
Een rijk gezelschap dus. Net zoals de St. Imelda spelers.

Als je een rol speelt, kan die soms door typecasting dicht bij je zelf liggen, maar soms ook heel ver van jezelf af staan. We vroegen onze acteurs, die de St. Imelda spelers vertolken, wat ze gemeen hebben met de rollen die ze spelen of juist totaal niet. Ze geven allemaal aan de passie voor het theater te herkennen. Iedereen is loyaal aan de vereniging en naast dat ze meespelen werkt iedereen ook hard mee in een commissie om de voorstelling er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Zo speelt Dana, hoofd van de kledingcommissie bij Horizon, de rol van Oona Crow, die het hoofd van de kleding is van de St. Imelda spelers. Ook Remy heeft veel overeenkomsten met zijn rol. Hij speelt de muzikant Peter en is in het echte leven ook muzikant.

Er zijn echter ook veel verschillen tussen de Horizonners en de St. Imelda spelers. Zo schildert Petra wel ons decor, maar geen aquarellen zoals haar rol Margareth Grace. Kristiaan staat niet graag vol in de belangstelling, terwijl zijn rol, William Carney, niets liever wilt en graag de hoofdrol speelt. Pjotr ziet zichzelf niet terug in de werkloze en beetje genegeerde Sully O’Hara. Hij is zelf filiaalmanager van een badkamerwinkel en werkt keihard. Als je deze acteurs in juni op het podium ziet zou je echter denken dat ze precies hun rol zijn. Het stuk zit al helemaal in hun lijf.

Update van de repetities

De afgelopen weken hebben we enorme sprongen gemaakt. Het stuk begint steeds meer vorm te krijgen. Karakters komen volop tot bloei. Er word volop gedanst en scènes worden aan elkaar geplakt. Nog een aantal repetities te gaan dan hebben we alle scènes gehad. Vervolgens gaan we het hele stuk meerdere keren doorspelen en tot in details verfijnen.

De commissies zitten ook niet stil. Elke zaterdag komt het ‘Decorizon-team’ bij elkaar en wordt er keihard gewerkt aan de decors. Wat een likje verf al niet kan doen. Dublin komt steeds meer tot leven!

Ook de kledingcommissie is druk in de weer. Kleding word bij elkaar gezocht, kostuums worden genaaid en setjes worden samengesteld. Er zijn al verschillende doorpas momenten geweest om alle spelers een passend kostuum te geven.

Afgelopen maandag  was anders dan anders. We kwamen niet samen in de Hanswijk, onze vaste repetitieplek, maar in de Ierse pub Gunnery’s in Alkmaar. Hier hebben we onze promovideo opgenomen.

Een kijkje achter de schermen

We zijn de afgelopen weken weer hard aan het repeteren geweest. Zo hebben we onze eerste zondagrepetitie gehad en hebben we zelfs al wat doorloopmomenten gehad.
Acte 1 zit er bijna helemaal al in. In juni kunnen jullie het resultaat bewonderen. Jullie zien dan natuurlijk hoe het eruit ziet op het toneel, maar hoe gaat het eraan toe achter de schermen? Daar laten wij jullie de komende tijd graag wat van zien. We beginnen met de sfeer van de musical en nemen een kijkje bij het decorizon team.

Om ervoor te zorgen dat een theaterstuk tot leven komt, heb je een decor nodig. Er gaat een heel proces aan vooraf om dit te realiseren. Dit creatieve proces begint al 9 maanden vóór de voorstelling. De regisseur en de leiders van de decorploeg gaan om tafel om ideeën uit te wisselen en een moodboard te maken. Hierna worden er schetsen gemaakt. Dit resulteert in een decorplan en hiermee gaan ze aan de slag. Tijdens het doorlopen van een scène kan nog altijd van alles veranderen. De decorbouwers, een team van 12 mannen en vrouwen, zullen zo’n 15 zaterdagen aan het werk zijn om alles te bouwen en schilderen.

Op dit moment zijn wij druk bezig met het repeteren van ‘A Man of No Importance’ en zijn de voorbereidingen van het decor ook al in volle gang. Er zijn decorstukken op ware grootte uitgeknipt en hier oefenen we op zodat we een overzicht krijgen waar straks de echte decorstukken komen te staan. Hoe de straten van Dublin er uiteindelijk uit komen te zien moet je zelf komen bewonderen in het theater!