De puntjes op de i

Het is bijna zo ver. Nog 2 weken en dan staan we in TAQA Theater De Vest! De afgelopen weken hebben we veel doorlopen gedaan om alle puntjes op de i te zetten. Bijna alle kleding was er en er werden rekwisieten toegevoegd. Er ontbrak echter nog 1 ding… de band. Afgelopen zondag was het zo ver: de sitzprobe en daarna een volledige doorloop. 

Bij een sitzprobe zing je voor het eerst alle liedjes met de band. Na al een klein voorproefje te hebben gehad van een repetitie met de solisten was het afgelopen zondag dan zo ver. We gingen met z’n allen zingen. De band zit bij onze voorstelling op het toneel. Ze zijn echt deel van het stuk. Voor hen en voor ons was het dus heel fijn om alles met elkaar door te lopen. De muziek was al mooi met de bandopname of alleen het pianospel van Hubert-Jan. Nu met band klinkt het helemaal prachtig!

Na de sitzprobe was het tijd voor de doorloop. Alle prachtige kleding werd weer aangetrokken. De rekwisieten werden uitgedeeld en we konden zelfs met wat decor, zoals stoelen, oefenen. Stiekem zat er misschien toch al wat spanning in want de voorstellingen komen nu wel erg dichtbij. Na afloop was iedereen moe maar voldaan. Musicalsites was ook aanwezig en heeft een prachtig stuk geschreven. We kunnen niet wachten om op het toneel te staan op 8, 9 en 10 juni!