In het stuk is Alfie de regisseur van de St. Imelda spelers. Een toneelgezelschap dat repeteert in de kerk. Zo doen onder andere slager Carney, oud-gymleraar Rasher Flynn, voormalig kroegbaas Baldy maar ook Mrs. Curtin, moeder van 9 kinderen, mee. Kortom, een gezelschap waarbij iedereen eigenlijk een ander beroep heeft (gehad) maar allen met een passie voor toneel.
Bij Horizon werkt het eigenlijk ook zo. We spelen bij Horizon vanwege onze passie voor musical en theater maar we hebben ook allemaal ons werk of doen een opleiding. Nieuwsgierig naar wat we doen in ons dagelijks leven? Speciaal voor jullie hebben we een korte enquete gehouden om te zien wat voor beroepen er schuil gaan achter de Horizonners. Zo hebben we veel mensen die in het onderwijs werken, maar ook een muziektherapeut, een belastingadviseur, een stewardess, mensen in de medische wereld, mensen uit de marketing- en social advertisinghoek en nog veel meer.
Een rijk gezelschap dus. Net zoals de St. Imelda spelers.
Als je een rol speelt, kan die soms door typecasting dicht bij je zelf liggen, maar soms ook heel ver van jezelf af staan. We vroegen onze acteurs, die de St. Imelda spelers vertolken, wat ze gemeen hebben met de rollen die ze spelen of juist totaal niet. Ze geven allemaal aan de passie voor het theater te herkennen. Iedereen is loyaal aan de vereniging en naast dat ze meespelen werkt iedereen ook hard mee in een commissie om de voorstelling er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Zo speelt Dana, hoofd van de kledingcommissie bij Horizon, de rol van Oona Crow, die het hoofd van de kleding is van de St. Imelda spelers. Ook Remy heeft veel overeenkomsten met zijn rol. Hij speelt de muzikant Peter en is in het echte leven ook muzikant.
Er zijn echter ook veel verschillen tussen de Horizonners en de St. Imelda spelers. Zo schildert Petra wel ons decor, maar geen aquarellen zoals haar rol Margareth Grace. Kristiaan staat niet graag vol in de belangstelling, terwijl zijn rol, William Carney, niets liever wilt en graag de hoofdrol speelt. Pjotr ziet zichzelf niet terug in de werkloze en beetje genegeerde Sully O’Hara. Hij is zelf filiaalmanager van een badkamerwinkel en werkt keihard. Als je deze acteurs in juni op het podium ziet zou je echter denken dat ze precies hun rol zijn. Het stuk zit al helemaal in hun lijf.