Ontmoet de Heksen van Oz!

We hebben een praatje gemaakt met de spelers die de rollen van de drie heksen van Oz vertolken, om meer te weten te komen over hun rollen, verwachtingen en persoonlijke connecties met hun personages. Lees verder voor een kijkje in de wereld van Jozefien, Dana en Joëlle en ontdek wat hen aantrekt in hun rollen, hoe ze zich ermee identificeren en waar ze het meest naar uitkijken tijdens de voorstellingen.

Wat trok je aan in de rol waarvoor je auditie deed?
Jozefien: de rol van Acadabra sprak mij direct aan! Ze lijkt best een beetje op mij in al haar chaos. De stem partij vond ik ook fijn (die overigens uiteindelijk lager is geworden helaas). 
Dana: ik moet eerlijk zeggen dat ik lang heb getwijfeld of ik wel auditie wilde doen, maar toen begon het toch te kriebelen. Het is een toffe uitdaging om een gemeen karakter te spelen. 
Joëlle: ik heb auditie gedaan voor de rol van Glinda. Allereerst omdat haar boodschap over het geloven en vertrouwen in jezelf mij zo aansprak. Ze brengt de kracht en mogelijkheden in mensen aan het licht en dat vind ik een hele mooie eigenschap. Een krachtig, zelfverzekerd iemand leek me super gaaf om neer te zetten! 

Waarin lijk je wel of niet op je personage?
Jozefien: ze is lief en chaotisch, net als ik. Maar ze is misschien net iets zelfverzekerder dan ik ben.
Dana: haha, ik hoop toch echt niet dat ik op haar lijk! Ik moest diep graven om de slechterik in mezelf aan te spreken.
Joëlle: Glinda komt oorspronkelijk uit een bubbel, ze is zeer zelfverzekerd en leeft in haar eigen wereldje. Hoewel ik haar observatievermogen herken, zijn we verder totaal verschillend. Ik kan wel veel van haar zelfvertrouwen leren en hoop dat toe te passen in mijn eigen leven!

Heb je zelf zussen, en zo ja, lijkt jullie band op die van de zussen in The Wiz?
Jozefien: nee, ik heb alleen maar broers en die band lijkt niks op deze sisterhood.
Dana: ik heb een oudere zus, maar Sadista is natuurlijk een geval apart. Ik denk dat daar wel iets in het verleden is gebeurt dat er aan bijdraagt dat ze is zoals ze is. Leuk feitje. Acadabra en Glinda zijn mijn zussen in de musical, maar ik heb geen scènes met ze! 
Joëlle: zelf heb ik een oudere zus en vroeger herkende ik Sadista in haar haha. Door de jaren heen is mijn band net zo liefdevol als met Acadabra geworden en hebben we veel liefde en bewondering voor elkaar. 

Waar kijk je het meest naar uit tijdens het spelen of zingen van je rol?
Jozefien: lekker gek doen en de reactie van de zaal.
Dana: het is super leuk om een slechterik te spelen en daarbij ook je stem op een andere manier te gebruiken. Het mag zelfs een beetje lelijk zijn. Dus de knop om en gaan!
Joëlle: ik kijk er het meeste uit om in de huid te kruipen van Glinda en te shinen zoals alleen zij dat kan! Ook wil ik graag de boodschap van geloof en vertrouwen over brengen naar iedereen die dat wel een beetje kan gebruiken voor zichzelf. 

Wil je onze drie heksen van Oz komen bewonderen? Klik dan op de button hieronder om naar onze kaartverkoop pagina te gaan!