Jeroen - Leeuw | Lotte - Vogelverschrikker

Maak kennis met onze vier hoofdrolspelers

De voorstellingen komen steeds dichter bij. We vroegen onze vier hoofrolspelers het hemd van het lijf.

Wie speel je?
Anouk: Dorothy.
Lotte: ik mag de Vogelverschrikker spelen dit jaar.
Jan: ik speel de Blikkenman.
Jeroen: de Leeuw!

Welk stukje van jezelf neem je mee in je rol?
Anouk: ik probeer eigen levenslessen mee te nemen in mijn rol. Zelf ben ik al een stukje ouder dus die inzichten wil ik Dorothy gedurende het stuk meegeven. Verder de onvoorwaardelijke liefde in vriendschap, een open blik op de wereld en trouw blijven aan wie je bent.
Lotte: ik heb het gevoel dat ik mezelf 10 keer uitvergroot moet neerzetten. De gekke en uitbundige kant van mij dan.
Jan: de serieuze aspecten in mijn rol zijn stukjes van mijzelf. 
Jeroen: in sommige situaties ben ik ook wel eens bang of een beetje laf dus dat kan ik heerlijk uitvergroten in deze rol. 

Wat is het leukste aan je rol?
Anouk: wat ik heel leuk vind is de persoonlijke transformatie van een speelse jonge meid die geen zin heeft in volwassen worden naar iemand die zich toch over bepaalde dingen heen moet zetten om thuis te kunnen komen. Daarnaast is het super tof dat ik lekker veel mag dansen en er zitten een paar prachtige nummers in die ik mag zingen.
Lotte: ik heb meerdere dingen die ik leuk vind aan de rol. Allereerst ben ik erg blij met de andere drie om mij heen. Ik heb het gevoel dat wij elkaar goed aanvullen en daardoor het stuk een eigen draai kunnen geven. Ook hebben we veel lol, dus dat is top. Daarnaast vind ik het tof dat ik de eeuwige enthousiasteling mag spelen. Niet alles hoeft perfect, want de vogelverschrikker is niet perfect. Dus ik huppel het liefst tussen alle dansen door. 
Jan: de dynamiek met de andere drie maakt het heel leuk om deze rol te spelen.
Jeroen: het leukste aan mijn rol vind ik de interactie met de anderen en de lol die daarbij komt. En de scène in het papaverveld is stiekem ook wel mijn favoriet.

Wat is het meest uitdagende aan je rol?
Anouk: de speelse kant in mezelf opzoeken. Dorothy is stuk jonger dan dat ik ben dus het is elke keer weer een uitdaging om dat te zoeken in mezelf. Ook de liedjes zijn een enorme uitdaging. Ze moeten staan als een huis en zijn niet de makkelijkste. Heel tof om daar mijn tanden in te mogen zetten.
Lotte: het vele dansen en zingen tegelijkertijd. Het nummer van de vogelverschrikker is best fanatiek. Terwijl ik zing, leer ik lopen,  word ik omhoog gehesen en val ik een paar keer en dat kost best veel energie. Ondertussen zijn er wat pittige noten die ik moet raken, dus dat vind ik erg spannend. Ik ben thuis al aan het oefenen op de loopband, misschien dat dat helpt.
Jan: de grootste uitdaging is niet in de lach te schieten en in je rol blijven het gehele stuk.
Jeroen: het meest uitdagende is anderen niet in de weg zitten met mijn mega mooie maar ook mega grote pruik!

Wat vind je van je pruik en je kostuum?
Anouk: wat ik kan zeggen is dat het niet het stereotype Dorothy kostuum word. Het word stoerder en minder meisje-meisje. In het begin moest ik daar even wennen maar ik denk dat het zeker een toegevoegde waarde is voor de rol zoals ik hem neer ga zetten.
Lotte: het gave aan mijn kostuum is, dat ik deze samen met mijn moeder heb gemaakt. Het leuke is dat er allemaal lapjes stof in zitten van kledingstukken van andere leden. Ik draag als het ware een deel van Horizon met me mee. Alleen is het erg onhandig dat ik onder het stro zit. Ooit een vogelverschrikker met hooikoorts gezien? Moet je naar de Vest komen, misschien zie je er toevallig één. 
Jan: m’n kostuum is vooralsnog erg stijf en strak, wat natuurlijk wel past bij een blikkenman, maar hopelijk wordt het wat soepeler!
Jeroen: ik heb een hele mooie jas en mijn pruik is mega mooi, maar ook mega groot!

Wil je onze vier hoofdrolspelers komen bewonderen? Klik dan op de button hieronder om naar onze kaartverkoop pagina te gaan!